Mýlíte se! První poznatky o vlivu těchto kyselin na kardiovaskulární systém přinesl výzkum již v roce 1956. Ten dokázal souvislost mezi nedostatkem mastných kyselin a častějším výskytem aterosklerotických změn. Výzkum hovořil také o možném vztahu mezi omega 3 a infarktem myokardu, ale i ischemických onemocněních srdce. Obecně lze tedy říci, že omega 3 kyseliny jsou důležité pro tvorbu prostaglandinu, což je látka, která reguluje rozšiřování cév.
Tyto kyseliny ve větším množství najdeme v rybách a korýších, tofu, mandlích, vlašských ořechách a v některých rostlinných olejích, například lněném či řepkovém.
ve 100 gramech lososa, 1,7 gramu v ančoviček, 1,4 gramu má sardinka s kostí samozřejmě ve 100 gramech, 1,2 gramu má nakládaný atlantický sleď, 1 gram najdete v 100 gramech atlantické makrely, 0,7 gramu je ve 100 gramech tuňáka bílého, treska má ve 100 gramech asi 0,4 gramy těchto kyselin. V ústřici je asi 0,5 gramu a v hřebenatce 0,3 gramu.
Už o nich víme, co jsou a víme také, kde je najdeme. Otázkou ještě zůstává, proč je užívat? Důvodů je opravdu hodně.
že omega3 mastné kyseliny jsou zázrakem, který nám nabízí příroda. Jejich pravidelný příjem je jedno z nejlepších rozhodnutí, jaké můžeme pro své zdraví udělat.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.