Proč jsou Japonky tak štíhlé a krásné?

Datum článku: 3. 10. 2018

V Japonsku jsou ženy mnohem štíhlejší než v Evropě a Americe. Může za to disciplína japonských žen. To, že se nepřejídají, dávají si malé chody na malé talířky a ty pomalu konzumují. Nedrží žádné diety, přesto jsou štíhlé a navíc, také se dožívají vysokého věku.

Proč jsou Japonky tak štíhlé a krásné?

Japonský recept na štíhlost

Jezte pomalu, s chutí a dopřejte si větší množství malých chodů.

Jak vypadá typická Japonka

Zkuste si představit typickou Japonku. Je štíhlá, má zdravé vlasy a mladistvý vzhled, nezávisle na věku. Jak ženy ze země vycházejícího slunce dokážou zastavit čas? Japonky nedrží diety a ani neutrácejí všechen svůj čas a energii při sportu. Hlavně vše s mírou. Základem úspěchu jejich zdravého vzhledu a štíhlé postavy je odlišný přístup k jídlu.

Strava plná vitaminů a minerálů

Japonsko je zemí, která je typická nejdelší délkou života a minimálním výskytem obezity. Tou trpí jen 3 a půl procenta lidí, na rozdíl od jedné třetiny Američanů. Japonská strava je plná vitaminů a minerálních látek, naopak obsahuje velmi malé množství tuku, cukru a soli. Jídelníček je pestrý a kvalitní a podstatně se liší od našeho způsobu stravování. Odlišnosti totiž začínají už při snídani a končí večeří. V Japonsku jsou totiž snídaně nejdůležitějším jídlem dne a vyčlení si na ně dostatek času. Proto jsou syté a rozmanité. Poznejte tajemství hubnutí bez diet, ale s pravidly.

Jak jedí Japonky

  • Pečivo je v podstatě tabu, ke snídani si dopřávají zelený čaj a rýži s různými surovinami, například s omeletou.
  • Na snídaňovém stole najdete také polévku miso s oblíbeným tofu, mořské řasy nebo ryby.
  • Místo mléčných výrobků dávají přednost sojovému mléku.
  • Sóju a výrobky z ní si dávají i několikrát denně.
  • Základem úspěchu je čerstvost potravin, a až 80 procent jídla tvoří zelenina.
  • Zelenina se zpracovává dušením, grilováním nebo vařením, smažení se vyhýbají.
  • Červené maso téměř vůbec nejedí, oblibě mají drůbež a základ jídelníčku tvoří ryby. 
  • Pijí minimum alkoholu, ale velké množství zeleného čaje denně.
  • Sladká jídla si dopřejí jen výjimečně a v malých porcích.
  • Jedí z malých talířků, různé chody, ale nikdy se nepřejídají.
  • Strava je vyvážená a zejména málo kalorická, denně příjmou až o 400 kalorií méně než my!

Vůně, chuť a barva

Japonské jídlo krásně voní, skvěle chutná a hýří barvami i tvarem. Nejen ústa, ale i oči přinášejí požitek z jídla. Japonci konzumují jídlo hůlkami, takže jedí pomalu a nikdy se nepřejídají. Proto pokud toužíte po štíhlé postavě, inspirujte se japonským stylem stolování a výběru jídel. Jezte pomalu, precizně a dávejte si více malých chodů. V konečném výsledku sníte méně, než kdybyste si naložili jednu velkou porci. Základ úspěchu štíhlosti japonských žen tkví v preciznosti.

Autor: Martina Dvořáková