Jezte pomalu, s chutí a dopřejte si větší množství malých chodů.
Zkuste si představit typickou Japonku. Je štíhlá, má zdravé vlasy a mladistvý vzhled, nezávisle na věku. Jak ženy ze země vycházejícího slunce dokážou zastavit čas? Japonky nedrží diety a ani neutrácejí všechen svůj čas a energii při sportu. Hlavně vše s mírou. Základem úspěchu jejich zdravého vzhledu a štíhlé postavy je odlišný přístup k jídlu.
Japonsko je zemí, která je typická nejdelší délkou života a minimálním výskytem obezity. Tou trpí jen 3 a půl procenta lidí, na rozdíl od jedné třetiny Američanů. Japonská strava je plná vitaminů a minerálních látek, naopak obsahuje velmi malé množství tuku, cukru a soli. Jídelníček je pestrý a kvalitní a podstatně se liší od našeho způsobu stravování. Odlišnosti totiž začínají už při snídani a končí večeří. V Japonsku jsou totiž snídaně nejdůležitějším jídlem dne a vyčlení si na ně dostatek času. Proto jsou syté a rozmanité. Poznejte tajemství hubnutí bez diet, ale s pravidly.
Japonské jídlo krásně voní, skvěle chutná a hýří barvami i tvarem. Nejen ústa, ale i oči přinášejí požitek z jídla. Japonci konzumují jídlo hůlkami, takže jedí pomalu a nikdy se nepřejídají. Proto pokud toužíte po štíhlé postavě, inspirujte se japonským stylem stolování a výběru jídel. Jezte pomalu, precizně a dávejte si více malých chodů. V konečném výsledku sníte méně, než kdybyste si naložili jednu velkou porci. Základ úspěchu štíhlosti japonských žen tkví v preciznosti.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.