• Pravidelné stravování - Když si organismus zvykne, že dostává pravidelný přísun živin, přestane reagovat na každou zátěž hladem.
• Promyšlený výběr jídel - Upřednostňujte potraviny s vysokou nasycovací schopností, ale s nízkým obsahem energie, například zeleninu, saláty a libové masné výrobky. Na snídani a oběd si dejte sacharidy, na večeři omezené množství tuků.
• Menší porce - Pokud budete jíst pomalu a každý kousek jídla si uvědomíte, malá porce vás zasytí stejně jako velká, zejména pokud jídlo zapijete.
• Teplé nápoje - Zprostředkovávají pocit plného žaludku a příjemné spokojenosti.
• Pohyb - Vyrovnává látkovou přeměnu, posiluje imunitní systém, vede ke zvýšené produkci hormonů štěstí a odbourává stres. Cílené rozptylování spouští vědomou činnost mozku a tím zamezuje bezděčnému chování.
• Pozitivní zážitky - Přinášejí radost ze života a mozek si díky nim uvědomuje, že kromě jídla existují i jiné, stejně příjemné, formy odměn.
• Sladkosti - Cukr zvyšuje produkci inzulínu.
• Vůně jídla - Vůně aktivuje limbický systém a zvyšuje touhu po požitku z jídla. Zvýšený inzulín spouští hlad.
• Reklamy na potraviny - Reklamy jsou zaměřeny na ovlivňování limbického systému a svádění.
• Pamlsky mezi hlavními jídly - Ke konzumaci, nezasytí, většina z nich obsahuje sacharidy i tuky, které se ukládají do zásob a zvyšují chuť k jídlu.
• Lenost - Snižuje schopnost vnímat a vyvolává nudu, v důsledku čehož se zvyšuje chuť k jídlu.
• Stres - Narušuje rovnováhu mezi hladem a sytostí a omezuje komunikaci mezi mozkem a tělem.
• Smutek - Většinou je doprovázen nedostatkem serotoninu v mozku, který se organismus snaží vyvážit pomocí jídla, zejména sladkého.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.