Tělo by v kritickém období (respektive ještě těsně před ním) mělo příjimat dostatek látek, které mu pomáhají. Vitamin C má silné protivirové účinky, spolu s ním je dobré přijmout ve stravě i betakaroten či zinek nebo konzumovat multivitaminové přípravky.
Přestože se spojují spíše s dobrým trávením a zpracováním potravy, jejich konzumování se osvědčí i v chřipkovém období. Často se totiž virová onemocnění objevují i v podobě problémů se žaludkem a trávením. Posílit střevní mikroflóru je účinné a udělá vám to dobře i obecně. Pokud nepřijímáte probiotika ve stravě, pořiďte si je jako tablety z lékárny. Je dobré užívat je i tehdy, když už konzumujete léky - pokud tedy, předpis nestanoví jinak.
Je stejně důležitý po celý rok. V chřipkovém období však dostatek tekutin (nechlazených a neslazených) však může pomáhat organismu zbavovat se škodlivých látek a snižuje riziko infekce. Nápoje můžete posílit ještě přidáním medu a citronové šťávy či zázvoru (to se týká zejména čajů).
Tu je dobré nepodceňovat. Chřipkové období často zachvátí celé firmy či jejich oddělení. Když něco podobného hrozí i u vás, určitě se neostýchejte vstupovat do výtahu s kapesníkem na ústech, případně se dotýkat klik s ubrouskem v ruce. Pozdravit je slušné, ale je přirozené a rozumné, pokud si pak půjdete decentně umýt ruce. Vynechejte stále populárnější pozdrav polibky na tvář!
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.