Kozí brada: dnes už zapomenutá, kdysi hojně pěstovaná zelenina. Díky obsahu inzulínu je vhodná i pro diabetiky. Kořeny se používají proti žloutence a při problémech se žlučníkem. Kozí brada je oblíbená zejména ve francouzské kuchyni, kde se používá k vaření, dušení i zapékání.
Lebeda: pochází ze Střední Asie a známá byla již v 6. století př.n.l. Výzkumy prováděné v USA dokázaly, že jde o rostlinu nového tisíciletí, protože obsahuje množství bílkovin a vitamínu C. Údajně by mohla poskytnout obživu milionům hladovějících a prý byla navržena jako součást obživy kosmonautů. Lebeda čistí krev, posiluje imunitu, často se přidává do čajových směsí .
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.