by se měli před konzumací přesvědčit o své reakci na ně. Je nebezpečné poprvé vyzkoušet nějakou specialitu přímo na dovolené, protože lékařskou pomoc při případných problémech je třeba najít co nejdříve.
a mnohé druhy bílých ryb obsahují, fosfor, vápník a vitamíny A, B a D, které patří k základním složkám několika lahůdek a afrodisiak. Stejně tyto vitamíny ocení náš organismus.
Ústřice jsou „sine qua non“ (nezbytné) afrodisiakum. Labužníci je jedí syrové, ve vlastní šťávě. Pokapané troškou citronové šťávy je na talíři servírují s rozdrcenými kousky ledu. Jsou nejchutnější a mají i největší účinek, když se konzumují bez příloh, takže ty nejjednodušší recepty jsou nejlepší. Je to opravdová lahůdka i přes ne velmi vábný vzhledu těchto živočichů.
Většina lidí z něho konzumuje jen bílé maso, což je chyba, neboť právě "Cognoscenti", krémová substance a zelená pečeně, jakož i korálově červené jikry samiček působí velmi příznivě a povzbudivě na potenci. Další afrodiziaka k humrovi není třeba přidávat. Před milostnou hrou je nejlepší humra jednoduše uvařit a podávat s lahví vína z Chablis.
Krabi nemají takový výrazný účinek jako humři, jsou však mnohem levnější. Krab nevyžaduje ani speciální úpravu. V kuchařských knížkách najdeme mnohé recepty připravené právě z těchto rakovi příbuzných živočichů.
Američané jsou pevně přesvědčeni, že mlži jsou velmi účinná afrodiziaka a američtí dělníci přinesli tento zvyk konzumovat je na vrtných plošinách v Severním moři. Ve Velké Británii se začaly chovat kolem roku 1920. Do té doby je kuchaři zaoceánských lodí na konci plavby vyhazovali z kuchyně jako odpadky (vařené a nezkonzumované). Někteří evropští mlži se jedí syroví, podobně jako ústřice.
Kaviár, červený nebo černý je sice kaloricky bohatý, ale obsahuje hodně železa a magnézia. Je to opravdová delikatesa, která se podává v malých dávkách při speciálních příležitostech, proto se nemusíme bát o svou štíhlou linii. Není to potravina, která by se konzumovala běžně.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.