pomáhá z těla vyplavovat škodlivé látky. Zároveň obsahuje vitamín C, E a vitamíny skupiny B. Výhodou hlavně pro podzimní dny, kdy mnozí z nás pociťují nostalgii za létem a těžko se vyrovnávají se změnami počasí, je, že hroznové víno zmírňuje únavu a depresi.
a zpříjemní vám večer. Namísto popcornu k filmu si vezměme raději tyto úžasné bobulky.
Jasně červené je vhodné při plicních chorobách a astmatu. Modré až červené čistí organismus od solí a kyselin, pomáhá při kožních problémech a při chudokrevnosti, ale i při katarech dýchacích cest. Bílé hroznové víno se doporučuje kromě plicních onemocnění i při problémech s játry, při začínající impotenci a křečových žilách. Plody i šťáva v malém množství léčí žaludeční, střevní akutní i chronické katary.
zatímco hladina dobrého HDL cholesterolu v organismu stoupá. Asi nejznámějším produktem vinné révy je víno, které se získává kvašením hroznové šťávy. Právě ta je pro nízký obsah dusíkatých látek a tuků vhodná při chorobách s vysokými horečkami, neboť poskytuje tělu energii a tím i osvěžení. Má příjemné aroma a sladkou chuť a napomáhá vylučování trávicích šťáv. Pokud nechceme zničit přirozený hroznový cukr, neměli bychom už do hroznů přidávat sladidla.
Ve vínu se nachází velké množství vitamínu C, vitamínů skupiny B, vitamin E, kyselina listová, folová, draslík a jiné důležité minerály či stopové prvky. Draslík pomáhá při odbourávání toxinů z organismu, přispívá ke správné činnosti srdce a vylepšuje schopnost koncentrovat se. Vláknina v hroznových slupkách podporuje činnost střev a zbaví vás zácpy. Slupky jsou vynikající na zlepšení trávení, zároveň je víno zdravé i pro srdce a pročištění organismu.
ve srovnání se zelenými obsahují množství látek, které chrání lidské tělo před srdečními a jinými onemocněními. Přece jen je to ovoce, takže se nemusíme bát o naši postavu. Energetická hodnota hroznů je nízká - kolem 270 kJ/100 gramů. Bobule obsahují asi 80 procent vody, 15 až 22 procent jednoduchého ovocného a hroznového cukru, 1 procento rozpustné vlákniny a celou řadu vzácných rostlinných látek, zejména bioflavonoidů, které posilují imunitu a mají protirakovinné účinky.
B1, B2, B3, B6, B12 a C, provitamín A, minerály a stopové prvky, jako jsou draslík, fosfor, křemík, mangan a železo, z ovocných kyselin převládá kyselina jablečná a vinná. Draslík ovlivňuje výměnu vody v těle, stimuluje činnost ledvin a podporuje hubnutí. Křemík zase potěší naše nehty, vlasy a pokožku.
výborná náhrada jsou rozinky. Mají vysoký obsah přírodního cukru a jsou vhodné pro sportovce a lidi, kteří podávají vrcholové výkony. Obsahují hodně draslíku a železa. Chutnají i dětem, a pokud je namočíme do vody, jsou vhodnou náhradou bonbónů. No a v konečném důsledku nelze zapomínat na to, že hroznové víno je i ověřené afrodisiakum.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.