Obojí jsou bohaté na vitamin B, který chrání nervy. Najdete v nich dostatek vitaminu C, který posiluje imunitu. Jablko obsahuje několik druhů minerálů, například draslík či kalcium. Pektin, který jablko obsahuje, snižuje hladinu cholesterolu v krvi. I přesto, že má jablko sladkou chuť, nezvyšuje hladinu krevního cukru. Jablka jezte se slupkou, právě pod ní se nachází nejvíce pektinu.
Dokonale šťavnaté hrozny jsou dobrým zdrojem draslíku, bez ohledu na to, jaké jsou barvy. Tato sladká a zdravá pochoutka je lehce stravitelná. Hrozny neobsahují mnoho vitamínů. Avšak červená a modrá odrůda obsahuje antioxidanty, které neutralizují volné radikály v těle a chrání nás tak před rakovinou a srdečními chorobami.
Zde je rozdíl. Zatímco 100 gramů zelené papriky obsahuje 100 mg vitamínu C, 100 gramů červené papriky ho obsahuje až 200 mg. Kromě toho je červená paprika zdrojem protinádorového betakarotenu, vitaminu B6 a E. Obsahuje také antioxidační látky, které posilují imunitní systém a tím prodlužují vaš život.
vzhledem k tomu, že rajče je 94% z vody, obsahuje málo kalorií. Nicméně je bohatá na kalcium, vitamin B1, B2, B6, C a E. Avokádo je zase bohaté na vitamin A, který prospívá vaší pleti, nehtům a vlasům. Kromě toho obsahuje dostatek železa a magnézium. V porovnání s rajčetem má však avokádo více kalorií. Je tedy na vás, čemu dáte přednost. Dopřávejte si jakékoliv, prospějete tím vaše tělu, které se vám určitě odvděčí.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.