Obecně, je vegetarián považován za člověka, který nejí žádné maso, ale všechna ostatní bezmasá jídla, má povoleno konzumovat. Ve skutečnosti, však vegetariáni nejenže nekonzumují klasicky oblíbené kuřecí či vepřové maso, ani talíř s rybím masem vegetariána neohromí. Vánoce, si " ne vánoce ", vegetariánské stravovací návyky se musí dodržovat stále. A tak tradiční rybu často nahrazují jinými netradičními recepty.
1. Vánočka
Během Vánoc, máte její konzumaci povolenou, ale pokud si chcete zachovat štíhlou linii, můžete ji vyrobit z celozrnné pšeničné mouky a tvarohu.
2. Klobása
Někteří " masožravci ", půst ukončí, jakmile odbije půlnoc Štědrého dne, a s chutí se pouštějí do konzumace uzené klobásy. Vegetariáni, by vám jistě poradili raději dietní, sójové " maso " nebo sójové kostky, které mají jemnější masovou chuť i bez použití masa. Navíc, sója, vám na rozdíl od klobásy jistě nezvýší hladinu cholesterolu v krvi a tím neohrozí zdraví vašeho srdce či ledvin.
3. Krémové cukroví
Ke kávičce, jednoznačně patří cukroví. Ale proč hned krémové? Pokud vás přepadne velká chuť na něco sladkého, můžete vyzkoušet raději suché, celozrnné sušenky nebo proteinové tyčinky.
Už víte, co by vánoční, vegetariánské menu nemělo obsahovat. Jaká jídla, však mohou vyrovnat bohaté, štědrovečerní nabídce hlavních i menších chodů? Mnozí vegetariáni, si místo smažené ryby, dopřávají tofu obalené v bramborovém těstíčku. K tomu typický bramborový salát s množství zeleniny a večeře je hotová! Mezi další varianty patří také: zeleninová jídla - kyselé zelí s celozrnným pečivem či knedlíkem; sladká jídla - perníčky a sušenky ze špaldové mouky.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.