Bobule obsahují 22 stopových prvků (např. železo, zinek, selen, ... ) a 18 druhů aminokyselin. Také v nich najdeme
vlákninu, 11 minerálů a v neposlední řadě jsou v ní zastoupeny vitamíny B1, B2, B6 a C. Obsah vitaminu C je vyšší než
v pomerančích. Jejich jasně červené zbarvení naznačuje bohaté zastoupení karotenoidů, a co se týče beta karotenu, jsou mnohem vydatnější než mrkev.
• goji je přirozeným zdrojem energie, podporuje dlouhověkost
• posiluje imunitní systém a má příznivý vliv na činnost střev. Také zlepšuje metabolismus tuků, a pokud máte problémy s nadváhou, goji podpoří i hubnutí
• stimuluje tvorbu bílých a červených krvinek, normalizuje krevní tlak
• má také vliv na pokožku, protože eliminuje kožní problémy
Goji má příjemnou chuť. Může se konzumovat samostatně, ale také je skvělé pokud se přidává do jogurtů, koláčů a salátů. Čínskou specialitou je příprava čaje z goji a je možné sníst bobule po vyluhování. Pro dosáhnutí blahodárných účinků stačí sníst denně 30 gramů.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.