žádné bílkoviny živočišného charakteru, je třeba se vyhnout i příliš sladkému ovoci jako jsou hrušky, hrozny a jiné ... Do popředí se dostala střídmost, to znamená konzumovat jen malé dávky především syrovou, na páře připravenou, oloupanou a vařenou zeleninu, ovoce, kyselé potraviny jako je například kvašené zelí, které povzbuzuje činnost jater.
Maso maximálně 3 x do týdne a to zejména netučné ryby jako například filé, pangasius, pstruh, a bílé maso, tedy drůbeží. Vepřové a hovězí maso požívat je zcela nevhodné! Obsahuje hodně tuků a cholesterol, je těžko stravitelné. Při dlouhém trávení se tvoří plísně ve střevech, které následně zahnívají v tlustém střevě, což znamená vznik toxinů, zatěžujících játra. Konzumovat jídlo je nutné minimálně 5 krát za den v malých dávkách. Poslední přijímané jídlo by mělo být maximálně v 19 hodin večer.
• alkohol
• rafinované cukry
• bílé pečivo - všechny kyselinotvorné potraviny
• červené maso
• tuky, margaríny, uzeniny
• černý čaj
• káva
• Zelenina: červená řepa, kvašené kyselé zelí, okurky, pórek, ředkev, mrkev, salát, listy česneku medvědího, brokolice, cibule, zázvor, křen, česnek
• Ovoce: jablka, kiwi, citrony, grepy
• Obiloviny: kroupy, otruby, ovesné vločky, žitné těstoviny, pohanka, rýže
• Bílkoviny: luštěniny, tofu, nízkotučné jogurty, tvaroh, ryby, drůbeží maso
• Byliny: ostropestřec mariánský, řebříček, třezalka, pampeliška, pelyněk černobýl
• Vitaminy a stopové prvky: selen, aminokyseliny, lecitin, vitaminy skupiny B a vitamin C
• Jiné: olivový olej, mořské řasy
Nezapomínejte, že schopnost regenerace jater není nekonečná.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.