Kuřecí maso je také bohatým zdrojem proteinů. Kuřecí maso je bohatým zdrojem vitaminů B skupiny, tryptofanu a zinku. Proč jsou tyto látky důležité? Protože nedostatek vitamínů B skupiny je zodpovědný za nervozitu a špatnou náladu. Protože pokud organismus trpí nedostatkem tryptofanu, nastanou problémy se spánkem, člověk nemá energii a je vyčerpaný. Protože pokud organismus nemá dostatečné množství zinku, tento stav způsobuje výkyvy nálad, únavu, skleslost. Pokud jste vegetarián, nemusíte se, kvůli zlepšení nálady stát masožravcem. Alternativou kuřecího masa je rybí maso, o jehož účincích jste se mohli dozvědět, v první části tohoto článku.
Když vás přepadne špatná nálada, přidejte si k jídlu alespoň jednu feferonku! Máte rádi pálivá jídla? Chcete zlepšit náladu? Výborně! Tak právě pro vás je určena následující rada. Když vás "popadne" špatná nálada, přidejte si k jídlu alespoň jednu feferonku! Pokud zvládnete víc feferonek, můžete i více. Proč? Protože ve feferonce se "ukrývá" kapsaicin - látka, která spouští proces produkce endorfinů (hormonů štěstí). Pokud vás zároveň trápí nachlazení či chřipkové onemocnění, feferonka vám poslouží dvakrát!
Žampiony patří mezi nejoblíbenější houby. Žampiony jsou účinnou prevencí proti arterioskleróze a chorobám kardiovaskulárního systému. Žampiony by měl konzumovat každý, kdo chce mít i zdravé kosti a zuby a touží po dobré náladě. Právě takové účinky má "na svědomí" vitamín D, jehož zdrojem jsou žampiony. Chronický nedostatek vitaminu D zároveň může mít za následek vznik deprese - závažného psychického onemocnění.
Těstoviny jsou chutné, lehké a zdravé. Celozrnné těstoviny, které jsou vyrobeny z celozrnné mouky, jsou zdrojem početné skupiny B vitamínů. Zvýšit přísun těchto vitamínů je zvláště vhodné při pocitech únavy, oslabené imunitě, při nadměrné psychické zátěži, stresu či depresi. Těstoviny byste měli konzumovat i proto, protože podporují produkci hormonu štěstí a navozují pocity pohody a štěstí.
Kvalitní čokoláda je zdrojem prospěšných látek. Čokoláda kazí zuby a přibírá se z ní. Tradiční argumenty, proč nejíst čokoládu. A co kdybyste pozornost obrátili na to, proč čokoládu jíst? Kvalitní čokoláda je zdrojem látek (arginin, tryptofan, dopamin), které již samy o sobě mají povzbuzující účinky. Na nervový systém působí tak, že zvyšují produkci hormonu štěstí a tak obnovují dobrou náladu. Pociťujete vnitřní napětí a stres? Sáhněte po tabulce hořké čokoládě, která odbourá stres a pocity smutku.
Autor: Martina Dvořáková
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.