Zvyšují produkci žluči. Jedním z úkolů žluči je přenášet toxiny do střev, kde mohou být vyloučeny.
Obsahuje antioxidant glutathion, který účinně tělo zbavuje volných radikálů. Hladina glutathionu věkem klesá.
Dlouhá staletí ji Římané používali na pročišťování krve. Látky v ní obsažené také umožňují pohlcovat jedovaté kovy. Obsahuje methionin, který pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a odstraňuje odpadní produkty z těla. Rovněž obsahuje betanin, který zvyšuje rychlost, kterou játra odbourává mastné kyseliny. Tím snižuje nátlak na tento orgán a umožňuje mu tak lépe bojovat se škodlivými látkami.
Obsahuje allicin, který vzniká při drcení česneku a v okamžiku, kdy vstoupí do těla, vytváří sloučeniny na bázi síry. Toxiny, jako rtuť, určité potravinové přísady nebo chemické verze hormonu estrogenu se na síru vážou. Pak je tělo schopno je vyloučit. Síra také pomáhá udržet v organismu zásadité prostředí.
Obsahují vitamín C a kvercetin, co jsou antioxidanty, které snižují množství tuku a cholesterolu v těle. Pektin je vláknina, která se nachází také v citrusech, řepě a bobulovin a váže těžké kovy (olovo, rtuť) v tlustém střevě a podporuje jejich vylučování. Také pomáhá odstranit z těla potravinové doplňky.
Obsahuje velké množství vitaminu C, což je silný antioxidant, který pomáhá tělu při výrobě glutathionu. Pokud přijmete denně 500 mg vitaminu C, za dva týdny vzroste hladina glutathionu o 50%.
Mořské řasy jsou schopny na sebe vázat radioaktivní látky, které se do těla dostanou potravou, přicházející z kontaminované oblasti. Obsahují velké množství minerálů (železo, jód, vápník, hořčík ...) a algináty. Algináty z mořských řas vážou na sebe těžké kovy, čímž usnadňují jejich vylučování z organismu.
Podporuje tvorbu enzymů a působí i přímo proti některým toxinům. Obsahuje chlorofyl, který podporuje tvorbu červených krvinek a krevní oběh.
Obsahují nejvíce antioxidantů, kyselinu vinnou - mají přirozeně projímavé účinky - aktivizují střevní kontrakce a
zkracují čas setrvání stolice ve střevech.
Všechny brukvovité zeleniny jsou účinnými detoxikanty. Obsahují glukosinoláty, které podporují tvorbu životně důležitých enzymů v játrech.
Chřest, otruby, banány, para ořechy, mrkev, vejce a tofu.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.