V obchodě či na trhu sáhněte po potravinách, které nejsou konzervované, tepelně upravované, přibarvované, uměle aromatizované. Vybírejte sezónní ovoce a zeleninu, která je pěstována v našich končinách. Maso, mléko a vejce také upřednostněte domácí, pokud vám to peněženka dovolí, z bio chovů a rodinných farem.
Máte tak jistotu, z čeho vaříte. Znáte suroviny, které jste si přinesli, víte, jaká dochucovadla použijete. Na jídle si necháte záležet, je chutné a zdravé.
Tuk se u nás dobré pověsti netěší. Ale neoprávněně. Tělo potřebuje kvalitní tuky a ve stravě by je mělo dostat. V tucích se rozpouštějí vitaminy A, D, E a K. V kuchyni používejte oleje lisované za studena (olivový, slunečnicový, dýňový ...).
Nemá kalorie, neobsahuje chemikálie ani cukr a podle druhu v ní najdetei různé minerální látky. Co víc tělu můžete dát?
I správné načasování jídla je důležité. Tělu musíte nechat dostatek času, aby potravu strávilo, zároveň musí mít energii na fungování. Při plánování jídelníčku myslete dopředu, nezaskočí vás potom nebezpečný vlčí hlad, který vás přinutí sníst vše, co se vám dostane pod ruku.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.