Vyndejte obsah chladničky, vymyjte ji saponátem a vytřete suchým hadrem. Pokud je z ní cítit nepříjemný zápach, do kbelíku se saponátem přidejte trošku octa.
Jídlo, které nám zůstalo od oběda, večeře, tedy vařené a chcete si jej uskladnit v lednici, by se mělo dostat na místo určení nejpozději do dvou hodin, to kvůli růstu bakterií. Vařené jídlo se skladuje v alobalu nebo v dózách k tomu určených. Jídlo uskladněné v chladničce před další konzumací by měl projít minimálně 74 ° C teplotou ohřevu. Při uskladňování potravin do chladničky mějte na zřeteli, aby nebyla velmi přeplněná, mezi potravinami by měl být dostatečný prostor, aby mohl cirkulovat chladný vzduch. Nedojedené uskladněné potraviny je třeba zkonzumovat nejpozději do 3 až 4 dnů po uskladnění. Pro uchování dostatečné trvanlivosti potravin a zamezení plísní, je potřeba chladničku mýt alespoň jednou tři týdny.
Aby nám tyto komodity vydržely, co nejdéle čerstvé je nutné dodržovat určité zásady. Zelenina se nikdy nesmí uskladňovat spolu s ovocem. Reagují navzájem na sebe, například jablíčka jsou cítit po cibuli, nebo bramborách. Pokud uskladníte rajčata vedle mrkve, tak mrkev zhořkne, zelí zežloutne a cibule ztrácí svou typickou ostrost.
Fíky, borůvky, maliny, broskve, hrušky, jablka, hrozny, kiwi, jahody, pomeranče, mandarinky, třešně, celer, cibule, česnek, čerstvé houby, květák, brokolice, mrkev, špenát, zelí,....
Brambory, paprika,......
Ananas, citrony, grapefruity, mango, meloun, cuketa, okurka, rajčata, zázvor.....
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.