Každá bílkovina má svou hodnotu. Váš příjem bílkovin by měly z poloviny tvořit živočišné bílkoviny, aby mělo tělo k dispozici kompletní " stavební kameny ". Živočišné bílkoviny totiž obsahují všechny aminokyseliny, které potřebujete. Rostlinným však některé chybějí. Nejlépe na tom je sója, chybí ji jen jediná aminokyselina.
Sója v syrovém stavu obsahuje vysoké procento bílkovin. Dále obsahuje lecitin ( fosfolipid) . Ten je " potravou " pro mozek ( zlepšuje paměť a duševní výkon ). Má také schopnost povzbuzení regenerace po sportovním výkonu ( doba svalového zotavení může být zkrácena až na jednu třetinu ) . Snižuje opotřebení kloubů a zmírňuje jejich bolest. Snižuje hladinu cholesterolu a odbourává tuky. V sóji také najdeme isoflavony, které udržují zavápnění kostí. Finančně nejlepší alternativou je konzumace syrového sójového granulátu, vyrobeného ze sójové mouky ( koupíte ho běžně v potravinách ). Například můžete pár polévkových lžic přidat do ovesných vloček nebo müsli.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.