Někomu to může znít stejně, ale jsou mezi nimi jisté rozdíly.
je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody.
je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných šťáv.
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči.
V meruňkové marmeládě najdete důležitý draslík a železo, které napomáhají k regulaci krevního tlaku, regulaci cukru v krvi a zpomalují trávení. Pokud byste v něm hledali betakaroten, bylo by to marné; meruňky obsahují betakaroten jen v čerstvém stavu, ale určitě vám bude chutnat i zdravé, meruňková marmeláda.
Džem z černého rybízu se může pochlubit vysokým obsahem ochranných antioxidantů, zabraňuje infekci močových cest a otravě potravinami. Dále přináší úlevu při zánětech, je osvědčeným diuretikem a významným zdrojem draslíku.
Kromě skvělé chuti, vám tato marmeláda dopřává i zlepšení krevního oběhu, částečného odstranění problémů se zrakem a posílí obranyschopnost organismu.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.