Kyselé neznamená zdravé

Datum článku: 6. 5. 2013

Překyselování organismu způsobuje různá onemocnění. Maso, bílá mouka, sladkosti a dokonce i jižní ovoce mohou mít zničující vliv na jemnou rovnováhu v organismu a podněcovat různá onemocnění. Maso patří k potravinám, které výrazně překyselují organismus.

Kyselé neznamená zdravé

Mléčné výrobky, maso a cukr mohou pořádně zkomplikovat život,

protože mají schopnost zahleňovat a překyselovat organismus, což vede k nejrozmanitějším zdravotním potížím dlouhotrvajícího charakteru. Lidské tělo je však velmi subtilní "mechanismus" a navíc každý organismus má své zvláštnosti, proto je třeba se při sestavování jídelníčku řídit nejen vědomostmi, ale i zkušenostmi a pocitem.


Pokud vás trápí únava,

záněty středního ucha nebo spojivek, kvasinkové infekce, případně neplodnost, vyzkoušejte kromě předepsaných léků i jinou životosprávu. Každý den si zlehka zacvičte, projděte se na čerstvém vzduchu a vylučte ze svého jídelníčku "problematické" potraviny a nevhodné potravinové kombinace (ovoce s čímkoliv, maso s bramborami ...). Vyhýbejte se výrobkům z bílé mouky, sýrem, vnitřnostem, octa, syceným nápojům, jižnímu ovoci a v případě výraznějších potíží i těstovinám.


Zaměřte se na

ryby (kombinujte je pouze se zeleninou), kontrolovanou zeleninu bez pesticidů (především listovou), vařené brambory, zakysané mléčné výrobky, domácí druhy ovoce a neslazený zelený čaj. Tímto způsobem můžete organismus postupně očistit od hlenů a usazenin, které jsou "finálním produktem" špatných stravovacích návyků a způsobují několik "nevysvětlitelných" zdravotních problémů včetně permanentní únavy.

Autor: Lenka Kostková