- nejčastěji jsou to různé tělesné pachy i přes dostatečnou hygienu. Právě tyto "pachové signály", upozorňují na možné problémy s trávením. Váš organismus pravděpodobně špatně zpracovává bílkoviny nebo jde o zánět v ústní dutině. Pokud patříte do kategorie lidí, kteří trpí těmito problémy, pokuste se zjistit, které potraviny vám škodí, a vyřaďte je z vaší stravy. Může jít o nesnášenlivost laktózy, nebo je vaše tělo alergické na konzervanty. Příčin může být opravdu mnoho.
jako takový přirozený likvidátor špatných látek v těle. Týká se to hlavně cibule a česneku, v tomto případě si můžete pomoci bylinkami (např. petrželka) či zeleninou, které vám ztlumí nepříjemné pocity. Nezapomínejte, že kombinace s bílkovinami, jako je například maso nepříznivé účinky jen umocňuje.
- pomáhají trávení a usnadňují střevům práci. Je třeba do jídel přidávat čerstvé bylinky - oregano, majoránku, česnek, kopr, tymián, saturejku ... bylinek je opravdu mnoho a na jejich pěstování nám postačí obyčejný květináč. Zbaví nás špatných bakterií a zabrání tvoření plynů ve střevech, také zabraňují ukládání tuku ve střevech. Mezi nejlepší druhy zeleniny patří• rajčata• pórek• kysané zelí• lilek• červená řepa• špenát• čerstvé okurky a různé zeleninové saláty s přidáním olivového oleje. A nezapomínejme na ovoce • třešně, višně• hrušky• ananas• jablka a jahody.
například cestování je velký nápor na organismus, který nás oslabuje. Mnohdy musíme překonávat časová pásma, odlišná klimata, jiné složení vody a nová jídla. Rovnováhu organismu narušuje i stres z cesty, jiná strava, nedostatečný pitný režim apod.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.