Indická kuchyně je známá svou oblibou v kořeněných jídlech. Koření patří do indické kuchyně stejně, jako jídla z rýže a pšenice. Snad nejpoužívanějším kořením je curry, které lze koupit i u nás, běžně v obchodech. Curry, nebo také "kari", je především v Jižní Indii, podávané spolu s hlavními jídly - s rýží nebo chlebem.
které se v závislosti na regionu Indie, mění a kombinuje s různými přísadami. Základní "kadhi" je omáčka vyrobená z jogurtu, jíšky a indického másla, které se od klasického másla liší
svým polotekutým stavem. K tomu zelenina, především čočka, rýže a typické koření jako kurkuma a černé koření a " kadhi " je připraveno ke konzumaci.
skořice, kardamon, hřebíček, hořčice bílá nebo anýz jsou jen malou částí z
rozmanitého světa koření Indie.
Máte chuť na velký kousek steaku nebo hovězí maso? V Indii si na masitá jídla musíte nechat zajít chuť. Jelikož převážnou část obyvatelstva, tvoří buddhisté a hinduisté, kterým náboženství nepovoluje konzum masa, velmi oblíbenou náhradou masa je zelenina. Zelenina je v Indii konzumována většinou častěji než ovoce. Zelenina na snídani, na oběd a klidně i na večeři. Indové jsou v přípravě zeleniny na různé varianty, skuteční mistři. Zejména na Jihu Indie, převládá přísná vegetariánská strava. A pokud byste to bez masa přece jen nevydrželi, v pouličních pohostinství máte na výběr z rybího a kuřecího masa.
Národním květem Indie, je vznešený a legendami opředený lotos. Lotosový květ není jen krásný, ale Indové věří, že i léčí. Především pročišťuje organismus od škodlivin, prozáří pleť, hydratuje, působí regeneračně a protizánětlivě, hojí drobné popáleniny, přičemž zároveň chladí pokožku, dále zvyšuje obranyschopnost organismu a blahodárně působí na močové ústrojí, hlavně na játra. U nás jej lze koupit v podobě čaje, který je často v kombinaci se zeleným čajem.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.