Naše kuchyně, skládající se z bílé mouky, tuku, cukru a enormní spotřeby masa vede k usazování nánosů v tlustém střevě a k narušení jeho mikroflóry. Na základě těchto zjištění statistické výzkumy prokázaly, že ve výskytu nádorů tlustého střeva se Se Česko umísťuje na jednom z prvních míst ve světě. Úmrtnost je velmi vysoká, protože většina nádorů je zjištěna v pokročilém stavu, kdy už léčba ani pomoc není velmi efektivní. Nádor tlustého střeva se vyvíjí několik let zcela v tichosti, ve chvíli, kdy se začnou projevovat nějaké příznaky je už většinou pozdě, protože jsou napadené krevní a lymfatické cévy a otevřená cesta ke vzniku metastáz. Ty postihují nejčastěji játra a jsou jen obtížně léčitelné.
Zdravé čisté střevo váží asi 2 kg. Při přetížení toxiny a odpadem z nestrávených potravin byly při pitvách nalezeny střeva s váhou i 20 kg, ze kterých nebyly vyloučeny usazeniny. Tyto se v malých výdutích a kapsách roztahaných střeva usazují a jsou živnou půdou pro bakterie, viry, plísně a parazity, které pak ve formě toxinů prostupují do krve a lymfy a zatěžují organismus. Vzniká stav tzv. "dysbiózy" - narušení mikroflóry v tlustém střevě a "autointoxikace" ve smyslu celého organismu. Nesmíme zapomínat, že střevní mikroflóra zajišťuje až 80 % některých trávicích procesů a také vznik některých vitaminů. Dysbióza rozjíždí různé nebezpečné procesy a nemoci. Zároveň dochází i ke zhoršenému vstřebávání živin přes narušenou sliznici střeva. Nejhorším důsledkem střevní dysbiózy bývá však porucha trávení tuků a živočišných bílkovin, což má za následek vznik nebezpečných látek, které nazýváme vnitřní střevní karcinogeny, tedy látky rakovinotvorné, které jsou základním a zásadním průvodcem každého onkologického onemocnění.
nad tímto problémem, jsou zejména: zácpa, nadýmání, křeče či bolesti břicha, průjmy, hemoroidy, citlivá střeva, záněty střev, střevní houby a plísně, střevní polypy a speciální nemoci jako ulcerózní colitis, morbus Crohn či rakovina tlustého střeva. Samotná zácpa je jednou příčin onemocnění jako: chronická únava, hemoroidy, křečové žíly, střevní polypy, nadýmání, zánět slepého střeva, choroby jater a žlučníku, vysoký cholesterol, kožní choroby, rakoviny střev, prostaty či prsů ..
Střevní sprcha (hydrocolon), je nejúčinnější metoda mechanické očisty tlustého střeva. Tato metoda má v přírodní medicíně velký význam, protože střevo má významný vliv na chod celého organismu, od imunity přes nervy až po metabolismus. Zkušenosti ukazují, že žádný zdravotní či léčebný proces není tak úspěšný jako ten, který začne sérií střevních výplachů na začátku léčby. Má to svůj smysl. Pokud jsou ve střevě toxické látky šířící se do celého těla, není kvalitní léčení myslitelné. Hydrocolon pro svět objevil doktor Norman Walker, Kanaďan, známý tím, že během svého života absolvoval více než tisíc těchto procedur. Význam střevní sprchy dokázal i tím, že se dožil ve zdraví více než 100 let. Jeho škola funguje v USA již více desítek let a stala se světoznámou. I v Čechách čím dál tím více lidí začíná projevovat o tuto léčebnou metodu, která nezatěžuje organismus "chemií" a je účinná.
který se jako úzká trubička zavede s vazelínou do konečníku, je vedena přefiltrovaná čistá voda pomocí speciálního automatického přístroje, který obsluhuje vyškolená zdravotní sestra. Při opakovaných procedurách, kdy přístroj napustí do střeva vodu a zase ji za pomoci speciální masáže ze střeva vypustí, dochází k uvolnění a odchodu toxického odpadu, nánosů a usazenin. Všechny pochody se odehrávají v uzavřeném systému a jsou napojeny přímo na odpad, takže vylučují jakékoli nepříjemné průvodní jevy. Procedura je vnímána jako velmi příjemná, kulturní, s následným pocitem úlevy a uvolnění fyzického i psychického. Mnohdy člověk při ní ztratí i pár nadbytečných kil v oblasti břicha, které byly tvořeny spoustou starých usazenin.
U mladých lidí to bývá 5-6 výplachů, u střední generace 7-10 a u starších lidí a lidí s nadváhou i více než 10 výplachů. Čím více nánosů věkem přibývá, tím je čas potřebný k jejich odstranění delší. V rámci prevence rakoviny a detoxikace je doporučené zařadit střevní sprchu i u "zdravých" lidí minimálně 2x ročně v rámci jarní a podzimní očisty. K čištění střeva přistupujeme v zásadě při každém zdravotním problému, předepisovaná je často při chorobách kožních, plicních, onkologických, revmatických, močových a gynekologických, ale i alergiích, zažívacích obtížích, migrénách, chronické únavě a ztrátě vitality, poruchách spánku, závratích, psychických problémech jako strach, úzkost, agresivita, náladovost atd..
Tlusté střevo je hustě osazené mikroflórou. Její narušení může být způsobeno buď přímým hrubým zásahem do střevního prostředí pomocí léků, antibiotik, hormonů, psychofarmak a jiných nebo problémy ve vyšších úsecích trávicího traktu, chybným složením trávicích šťáv či operačními nebo radiačními zásahy při onkologické léčbě. Avšak v praxi bývá narušení zdravé střevní flóry způsobené zejména přítomností toxických usazenin a infekčních ložisek, které naopak střevní sprcha odtud vyplavuje. Ložiska mají obal z tuků, cholesterolu, vlákniny, nestrávených zbytků potravy, lepku ... Při očistě můžeme vidět odcházet stovky těchto tzv. střevních kamenů-ložisek, od velikosti pohankových zrn až k extrémní velikosti pingpongového míčku.
I naše kůže má mikroflóru s pH 5,5, která ji ochraňuje. Tuto kůži denně sprchujeme, masírujeme, koupeme či saunujeme, a přesto zůstává kožní flóra zachována. Naše genetické naprogramování jak na kůži, tak i ve střevě vytváří stále nové a nové bakterie, tam kde je osprchujeme, vytvoří se hned miliony dalších. Totéž se odehrává i v našem střevě. Střevní sprcha nemůže ublížit střevní flóře, tak jako neubližuje sprchování a myt naší kůži. Samozřejmě, pokud se nesprchujeme závadnou, chemicky znečištěnou a toxickou vodou. Ale to není případ střevní sprchy. K obnovení symbiózy tlustého střeva se po sprše podávají preparáty složené z kultur laktobacilů a laktózy.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.