s nižším obsahem cukru. Banány, hroznové víno a fíky obsahují nejvíce cukru. Volte raději citrusové plody, švestky, meruňky a hrušky.
a které letní ovoce obsahuje vysoký podíl vlákniny? Vláknina je přirozenou složkou rostlinných potravin. Spolu s vitamíny, minerály, flavonoidy a enzymy přítomnými v ovoci a zelenině tvoří skupinu ochranných látek, které zvyšují imunitu, chrání před civilizačními nemocemi a volnými kyslíkovými radikály. Vláknina prospívá trávení a příznivě ovlivňuje střeva. Spolu s vitamínem C snižuje hladinu cholesterolu v krvi, zpomaluje vstřebávání cukru a udržuje jeho stabilnější hladinu. Je nenahraditelná v redukčních dietách, protože váže vodu a dodává pocit sytosti. Doporučený příjem vlákniny je 20-30 g denně.
která je přítomna v ovoci či zelenině a nerozpustné vlákniny v obilovinách, celozrnných výrobcích, ovesných vločkách, luštěninách, ovocných slupkách. Ideální poměr je 3:1. Obsah potravinové vlákniny ve 100 g ovoce: jahody 3 g, třešně 2 g, broskev 2 g, banán 2 g, grep 2 g,
jablko 3 g, hruška 3,3 g, hroznové víno 2 g.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.