Nepochybně jsou důležité při udržení si zdraví, jeho kvality, ale i trvání života. Současný stresový, a ne příliš zdravý způsob života si jejich pomoc doslova vyžaduje. Hlavním důvodem proč konzumovat probiotika (zakysané mléčné výrobky), je zvyšování obranyschopnosti organismu a předcházení vzniku civilizačních onemocnění.
jak si chránit zdraví. K těmto strážcům zdraví patří potraviny s obsahem živých probiotických mléčných bakterií. Díky nim patogenní a hnilobné bakterie hynou. Produkcí kyseliny mléčné se snižuje pH prostředí, které se stává pro hnilobné bakterie nepříznivé. Pokud se probiotické bakterie ( ejména laktobacily a bifidobakterie) nacházejí v potravinách v dostatečném množství, udržují rovnováhu mezi prozánětlivě a protizánětlivě působícími subjekty.
žinčice, zakysaná smetana, acidofilní mléko, kefír a jiné kyselo - mléčné výrobky. Nesmíme zapomínat i na kvašené zelí a dostatek vlákniny (prebiotik), které jsou živnou půdou pro růst probiotik. Po uměle vyráběných probioticích, byste měli sáhnout preventivně v obdobích zvýšené zátěže organismu. Probiotické bakterie se nejvíce zabydlují na sliznici tlustého střeva, kde produkují organické kyseliny a kyselinu mléčnou, která zabraňuje růstu hnilobných a patogenních bakterií, a tím se ozdravuje povrch sliznice střeva.
• poruchách metabolismu
• infekčních a jiných onemocněních
• stresových situacích, pokud trvají delší dobu
• častých a jednostranných dietách ( vhodná je vyvážená strava )
• léčba antibiotiky
• zvyšování vitality a dlouhověkosti
• redukci střevních infekcí
• snižování hladiny cholesterolu
• potlačování růstu choroboplodných bakterií, kvasinek a plísní
• pocitu přesycenosti a nadýmání
• zvyšování vstřebávání vápníku, minerálů a vitamínů do organismu
• zlepšení intolerance laktózy
• zvyšování stravitelnosti bílkovin a vlákniny
• syndromu dráždivého tračníku - zácpa
• prevenci rakoviny tlustého střeva a konečníku
• akutních průjmových onemocněních, a při průjmu po léčbě antibiotiky, cytostatiky a po ozařování
• stimulují imunitní systém
je to nejvhodnější, ale i nejjednodušší opatření, které může udělat každý, pro ochranu svého zdraví a prevenci před civilizačními onemocněními.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.