Skvěle chutná i čerstvý, stačí ho umýt a rozkrájet například na chléb s máslem. Hodí se do čerstvých salátů či do polévek. Ale polévku si můžete připravit pouze z medvědího česneku, chutná lahodně.
Chcete-li jej uskladnit na delší dobu, připravte si například elixír. Nakrájejte čerstvé listy medvědího česneku, vložte do skleněné lahve a zalijte alkoholem. Nechte dva týdny "odležet" a následně sceďte. Máte hotový elixír zdraví, který můžete pít po lžičkách.
Oblíbeným je i pesto z medvědího česneku, které vám také vydrží déle. Jeho příprava vám nezabere více než pár minut. Nakrájejte listy česneku, vložte do mixéru. Přilijte olej, přidejte ořechy (kešu, piniové nebo vlašské), posolte. Pak umixujte a uložte uzavřené ve skleničce s víčkem.
protože tímto způsobem ztrácí své účinné látky.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.