Čím je kromě své charakteristické chuti oregano tak výjimečné? Rychle vyvolává pocit sytosti, urychluje látkovou výměnu a působí detoxikačně.
Věděli jste, že má až čtyřnásobně více antioxidantů než borůvky? Jeho konzumace působí blahodárně na pleť, protože pravidelné dochucování oreganem zabraňuje stárnutí pokožky. Mimo jiné se mu připisují i silnější protirakovinné účinky než má proslulá kurkuma! Míváte problém se záněty krku či dásní? Použijte oreganové kloktadlo, které si připravíte ze dvou čajových lžic oregana, zalitých dvěma decilitry vařící vody.
Přidávejte ho do italské kuchyně, mastnějších jídel, omáček či polévek. Klidně si jím ochuťte i pomazánky, případně si udělejte oreganové bylinné máslo. Bude se vám lépe trávit, tato voňavá bylinka totiž podporuje i vylučování žluči.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.