Na hořčík bohatý chlorofyl poskytuje některým druhům zeleniny jejich barvu; čím tmavší listy, tím více živin. Pro zachování nebo zvýšení těchto živiny zeleninu zlehka poduste. Polití olivovým olejem s lehce restovaným česnekem nebo na antioxidanty bohatým salátem zvýší celkový přínos. Vaření nebo mikrovlnka zbaví zeleninu většiny živin.
Vyhněte se geneticky modifikovaným potravinám, dobytku a živočišným produktům ošetřených antibiotiky a hormony, stejně jako ovoci a zelenině s pesticidy. Vždy si důkladně umyjte potraviny a oloupejte je, kdykoli je to nutné.
Takto se zabrání vytváření heterocyklických aminů (HCA) při vysokých teplotách - například u přehřátého nebo propečeného masa. HCA jsou známé rizikové faktory pro rakovinu. Studie z Kansas State University zjistila, že při grilování můžete snížit HCA až o 87%, pokud přidáte tymián, bazalku, oregano nebo rozmarýn do vaší marinády.
Káva i čaj se ukázaly být užiteční při prevenci rakoviny mozku, rakoviny prsu, rakoviny úst a různých jiných forem rakoviny. Britští vědci zjistili, že pijáci kávy mohou snížit riziko rakoviny až o 40%.
Přirozenou dodávku vitaminu D-3 v naší kůži lze aktivovat pouze sluncem. Vitamin D-3 chrání proti mnoha druhům rakoviny včetně karcinomu prsu a rakoviny kůže! To také zvyšuje vaše šance na přežití melanomu kůže. Vystavení pokožky po dobu 15-20 minut tři dopoledne v týdnu (před 11:00) aktivuje přirozené bojovníky proti rakovině, které máme uvnitř těla. Pokud se chystáte zůstat venku déle než půl hodiny, ujistěte se, že máte opalovací krém a klobouk. Opalujte se zodpovědně! Pokud máte světlou pleť nebo žijete v extrémně horkém nebo chladném prostředí, uvažujte o doplňování vitaminu D-3.
Zdá se to tak jednoduché. Naše těla se skládají ze dvou třetin z vody. K tomu, aby náš organismus fungoval efektivně, musíme udržovat správnou hydrataci. Nedostatek vody může vést k únavě, zvýšené tělesné hmotnosti, respiračním problémům, vysokému krevnímu tlaku a cholesterolu, trávicím potížím, poruchám močového měchýře a ledvin, onemocnění kůže a předčasnému stárnutí. Vědci věří, že pití dostatečného množství vody vypláchne možné rakovinotvorné částice z vašeho systému.
Podle kanadské studie ženy, které cvičí alespoň 30 minut denně, snižují riziko rakoviny vaječníků o 30%! Můžete také podpořit váš trávicí systém aby pracovat efektivněji na odstranění odpadu z těla. Cvičení je přínosem pro vaše celé tělo - od vaší nálady až po dýchání. Když si vytvoříte cvičební program za 2 - 4 týdny váš mozek to začně považuje za zvyk. Sedavý styl života, nadváha nebo obezita zvyšují riziko rakoviny, srdečních onemocnění a cukrovky. Podle American Cancer Society obezita je přímo spojena s 20% úmrtími na rakovinu žen a 14% úmrtí na rakovinu u mužů.
Rakovina plic je nejznámějším důsledkem, ale také se výrazně zvyšuje riziko rakoviny krku a úst, stejně jako rakoviny prsu, děložního čípku, jater a prostaty. Kouření zhoršuje schopnost těla samo se léčit. Pokud s kouřením skončíte, začne se vaše tělo okamžitě regenerovat. Do jednoho roku vaše riziko onemocnění srdce a mozkové mrtvice klesne až na polovinu oproti kuřákovi, a během 15 let vaše tělo a riziko choroby odpovídá osobě, která nikdy nekouřila.
Podle studie vydané United States National Cancer Institute, živočišný tuk z červeného masa a živočišných produktů jako je máslo, sýr, mléko a zmrzlina zvyšuje riziko rakoviny slinivky břišní. Rakovina slinivky je často fatální, ale můžete snížit riziko tím, že snížíte množství živočišných tuků ve vaší stravě. Nahraďte nebezpečné tuky zdravými tuky jako jsou ryby, olivový olej, ořechy a semena, olivy a avokáda. Tyto zdravé tuky obsahují vynikající sloučeniny pro tělo, jako jsou omega-3, vitamin E a selen a pomáhají tělu efektivněji vstřebávat další živiny. Studie ukázaly, že konzumace mononenasycených a polynenasycených tuků snižuje riziko vzniku rakoviny, srdečních onemocnění, cukrovky, obezity a zánětlivých onemocnění, jako je artritida a Alzheimerova choroba.
Dávejte pozor na bolest, neobvyklé otoky, nezvyklé zabarvení nehtů a kůže, změny ve stolici ...
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.