Jsou plná antioxidantů, vitaminů a minerálů, obsahují množství vápníku či vlákniny, která usnadňuje trávení. Samozřejmě, jsou zdraví prospěšná, ale přisuzovat jim božské schopnosti zase nemusíme. Na druhou stranu, ani je odmítat. Tato drobná zrníčka zdraví byste měli přidat do svého jídelníčku a objevit jejich benefity z dlouhodobějšího hlediska. Jak je konzumovat?
do své ranní dávky jogurtu s ovesnými vločkami a ovocem. Pokud máte chuť experimentovat, nebo si se snídaní trošku hrát, nebojte se semínka rozmixovat s ovocnou šťávou nebo smoothie, případně je přidat do pudinku, který si připravíte večer předem. Co se týče využívání semínek chia v teplé kuchyni, mnozí odborníci doporučují dochucovat jimi sladké dezerty, ale i slané pochutiny. Skvěle doplní například upečené koláčky, v nichž místo cukru použijete med a klasickou mouku nahradíte celozrnnou, případně speciální mandlovou moukou. Můžete je však využít i při ochucování klasického pečiva z listového těsta či slaných vdolků. Chia semínka skvěle chutnají v kombinaci s kokosovým nebo mandlovým mlékem, které samo o sobě má mimořádně pozitivní účinky na náš organismus.
nemusíte se obávat ani přidat je například do míchaného (i alkoholického) nápoje. Zkuste to například s kombinací ovocné šťávy, citrónové šťávy, ginu a Prosecca.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.