Cukr způsobuje vrásky

Datum článku: 14. 1. 2014

Americký dermatolog Fredric Brandt, přezdívaný i botoxový baron, jehož klientkami jsou Madonna i Cher tvrdí, že cukr nepůsobí špatně pouze na linii, ale může dokonce urychlit tvorbu vrásek! Je přesvědčen, že stačí jíst méně cukru, aby pleť vypadala o deset let mladší. Cukr urychluje i ztrátu pružnosti pokožky. Jinými slovy, cukr z vás udělá stařeny. Podle jeho zkušeností, bude tvář vypadat mnohem přirozeněji už po deseti dnech bez cukru. Po roce se podle něj změní i vzhled celého těla.

Cukr způsobuje vrásky

Nepřátelé mladistvě vypadající pokožky se skrývají zejména ve zlaté křupavé kůrce

Vařením a pečením jídel při vysoké teplotě se vytvářejí molekuly, které škodlivě působí na pleť. Na jejich neutralizaci odborníci doporučují pít zelený a bílý čaj, bohatý na antioxidanty.

Omlazovací kúra by tedy měla začít vyloučením všeho sladkého ze svého jídelníčku,

med, fruktózu a sladidla nevyjímaje. Pozor je třeba dávat i na skrytý cukr, který obsahuje alkohol a různé nealkoholické nápoje. Během očistné kúry, se podle Brandta, je třeba vyhýbat pšeničným výrobkům, kvasnicím, zelenině bohaté na škrob, například bramborám a sladkému ovoci. Na druhé straně připouští jíst jablka, borůvky, brokolici, maso a ryby.

Autor: Martina Dvořáková