Pokud si váš partner objedná předkrm, nemusíte polykat sliny, dejte si také. Dopřejte si nezapraženou polévku nebo lehký zeleninový chod. Nejvhodnější je miska čerstvého míchaného salátu. Je to vitamínová bomba, která zabere v žaludku mnoho místa a zaručí, že se po ní již nepřejíte.
Víno? Ano, klidně si dejte sklenici červeného. Pokud chcete zhubnout, dvě deci kvalitního červeného k hlavnímu jídlu vám jenom prospěje. Navíc, působí jako prevence před srdečně-cévními onemocněními.
Co platí o víně, neplatí o chlebu. Francouzský specialista ho doporučuje jíst jen na snídani. Ráno linii nezaškodí celozrnný tmavý chléb nebo německý černý druh označován jako pumpernikel. Ostatním typům chleba se raději zcela vyhněte. A nikdy, opravdu nikdy nejezte chléb k hlavnímu jídlu, i když jste si na to doma zvykli!
Při pracovním obědě v restauraci není problém objednat si rybu nebo mořské potvůrky. Maso byste nemuseli jíst častěji než třikrát do týdne, červené pouze jednou, i to ale jen libové. Žebírka, kolínka nebo zabijačku si dejte tak dvakrát do roka. Totéž platí o smetanových omáčkách, z jídelníčku si vybírejte jednoduchá jídla.
Kdo chce hubnout, měl by si vypěstovat návyk na zeleninovou přílohu. Brokolice, zeleného hrášku, rajčat či lilku se můžete najíst do syta. Vyhýbejte se však bramborám, zejména pokud jíte červené maso. Měli byste si je dopřát jen výjimečně, hranolky nikdy.
Po dobrém obědě si s čistým svědomím můžete dopřát i dezert. Ale ne krémový zákusek ani kynutý koláč! Mraženou ovocnou dřeň, sorbet, tedy vodovou ovocnou zmrzlinu, nebo čerstvé ovoce, nejlépe červené bobulové, jako jsou jahody, maliny, borůvky či ostružiny.
Někteří odborníci tvrdí, že pít máte před jídlem a ne během oběda. Radíme, abyste bez obav pili během celého oběda a večeře i po jídle. Ale vodu, nesycenou, nedochucovanou, čistou.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.