Jak hubnout při práci?

Datum článku: 5. 9. 2011

Chodit s obchodními partnery po restauracích a přitom hubnout? Ano, i to se dá. Lidem, pro které je oběd součástí práce či "povinnou jízdou" se spolupracovníky a partnery, nabízí několik jednoduchých pravidel. Kdo je dodrží, bude hubnout i v práci.

1 Oběd i s předkrmem

Pokud si váš partner objedná předkrm, nemusíte polykat sliny, dejte si také. Dopřejte si nezapraženou polévku nebo lehký zeleninový chod. Nejvhodnější je miska čerstvého míchaného salátu. Je to vitamínová bomba, která zabere v žaludku mnoho místa a zaručí, že se po ní již nepřejíte.

2 Kalíšek na zdraví

Víno? Ano, klidně si dejte sklenici červeného. Pokud chcete zhubnout, dvě deci kvalitního červeného k hlavnímu jídlu vám jenom prospěje. Navíc, působí jako prevence před srdečně-cévními onemocněními.

3 Chléb je tabu

Co platí o víně, neplatí o chlebu. Francouzský specialista ho doporučuje jíst jen na snídani. Ráno linii nezaškodí celozrnný tmavý chléb nebo německý černý druh označován jako pumpernikel. Ostatním typům chleba se raději zcela vyhněte. A nikdy, opravdu nikdy nejezte chléb k hlavnímu jídlu, i když jste si na to doma zvykli!

4 Raději rybu než maso

Při pracovním obědě v restauraci není problém objednat si rybu nebo mořské potvůrky. Maso byste nemuseli jíst častěji než třikrát do týdne, červené pouze jednou, i to ale jen libové. Žebírka, kolínka nebo zabijačku si dejte tak dvakrát do roka. Totéž platí o smetanových omáčkách, z jídelníčku si vybírejte jednoduchá jídla.

5 Brambory vynechejte

Kdo chce hubnout, měl by si vypěstovat návyk na zeleninovou přílohu. Brokolice, zeleného hrášku, rajčat či lilku se můžete najíst do syta. Vyhýbejte se však bramborám, zejména pokud jíte červené maso. Měli byste si je dopřát jen výjimečně, hranolky nikdy.

6 Ovoce jako dezert

Po dobrém obědě si s čistým svědomím můžete dopřát i dezert. Ale ne krémový zákusek ani kynutý koláč! Mraženou ovocnou dřeň, sorbet, tedy vodovou ovocnou zmrzlinu, nebo čerstvé ovoce, nejlépe červené bobulové, jako jsou jahody, maliny, borůvky či ostružiny.

7 Vody, kolik hrdlo ráčí

Někteří odborníci tvrdí, že pít máte před jídlem a ne během oběda.  Radíme, abyste bez obav pili během celého oběda a večeře i po jídle. Ale vodu, nesycenou, nedochucovanou, čistou.

Autor: Lenka Kostková