Suroviny: 5 mladých cibulek s natí, 2 stroužky česneku, 4 žampiony, 200 g rýže, 100 g másla, 1 PL olivového oleje, saturejka, slepičí bujón, 2 PL různých bylinek - čerstvých nebo sušených (pažitka , bazalka, tymián).
Postup: Na másle a oleji zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku a žampiony. Přidáme propláchnutou rýži, orestujeme, přidáme sekané čerstvé (sušené) bylinky, zalijeme vývarem ze slepičího bujónu a dochutíme solí a saturejkou. Rýži dusíme pod pokličkou do měkka - podle druhu rýže.
Suroviny:250 g rýže, 200 g měkké klobásy, 4 lžíce rajčatového protlaku, 100 g sterilovaného hrášku, 2 cibule, 2 lžíce oleje, masový vývar, sůl.
Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte v rozpáleném oleji, přidejte spařenou rýži, osmahneme, přimíchejte rajčatový protlak a sterilovaný hrášek. Zalijeme vývarem, osolíme, přimícháme oloupanou a nakrájenou klobásu a přikryté dusíme do měkka.
Suroviny: 16 ks rýžového papíru , náplň: rýže, zeleninový vývar, olej, 200 g míchané zeleniny, 100 g strouhaného tvrdého sýra, mletý bílý pepř, nasekané bylinky, sůl.
Postup: Rýži uvařenou v zeleninovém vývaru nechte vychladnout. Zeleninu spařte a pokrájejte na menší kousky. Bylinky nadrobno posekejte. Do vychladlé rýže přidejte pokrájenou zeleninu, posekané bylinky a nastrouhaný tvrdý sýr. Posolte, okořeňte mletým bílým pepřem a promíchejte. Jednotlivé kousky rýžového papíru namočte do teplé vody, aby změkly. Dva změklé rýžové papíry dejte na sebe. Do středu papíru dejte připravenou nádivku a vhodně složte do role. Naplněné rolky osmažte v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.