případně ovocné šťávy a neochucené čaje je samozřejmě důležité. Ale příjem tekutin můžete doplnit i prostřednictvím vybraných potravin. Většinou jde o zeleninu či ovoce, obsah vody v nichž je často klíčový. Kromě ní však s těmito potravinami přijmete i cenné vitaminy, minerály či látky pro fungování vašeho těla. A tak není od věci pouvažovat nad tím, aby se staly součástí vašeho "pitného" rozvrhu.
Nejvíce vody vůbec obsahuje právě tato podlouhlá zelenina, ze které nejčastěji připravujeme různé saláty. Až 97 procent vody z ní dělá skvělou pochoutku a zdroj hydratace zároveň. Prospívá trávení i pleti.
Přes 94 procent vody dělá i z rajčat skvělou potravinu na doplnění vody v těle. Spolu s ní příjimáme i lykopen, který působí antioxidačně a pomáhá tělu v boji s rakovinou.
Tato zelenina má až 94 procent vody a s ní i důležité látky, které prospívají trávení nebo imunitě.
Přibližně 90 procent vody se nachází v tomto citrusovém ovoci, které je zároveň bohaté na vitamin C, pomáhá udržovat štíhlost a vyrovnává hladinu cukru v krvi.
Obsahuje až 92 procent vody a je skvělým prostředkem k osvěžení. Ačkoli je to spíše sezónní zelenina, dopřát si ho můžete i na podzim či v zimě. Ale v tom případě však ne klasický červený, ale žlutý nebo zelený meloun z dovozu.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.