které se skládají hlavně z vody, kyseliny chlorovodíkové, pepsinu, mukoproteinů a antianemického faktoru (pomáhá vstřebávat vitamín B12 ). Mnoho léčivých rostlin zvyšuje tvorbu žaludečních šťáv bez podráždění sliznice žaludku, čímž podporují a posilují všechny trávicí procesy.
nejčastějšího onemocnění tohoto orgánu. Lékořice lysá (lékořice), zelí (téměř všechny odrůdy) a měsíček jsou výjimečné tím, že dokáží hojit žaludeční vředy. Trnovník akát, kasava, len a jitrocel jsou zase významné díky jejich ochranným účinkům na sliznici žaludku. Pokrývají stěny žaludku slizovou vrstvou, čímž zabraňují jejímu neustálému kontaktu s agresivními žaludečními šťávami (zejména kyselinou chlorovodíkovou).
Tento symptom je znám také jako překyselení, pyróza nebo pálení žáhy, a projevuje se pocitem pálení v oblasti běžně zvané " vchod nebo ústa žaludku ", tedy anatomicky v části trávicí soustavy, kde jícen ústí do žaludku. Žaludek vždy musí mít určitý stupeň acidity (kyselosti ), potřebné k trávení. Při normální kyselosti se pocit pálení neobjevuj. Nejčastěji začíná v jícnu, když do něj zpětně vtékají žaludeční kyseliny.
Rostlinná léčba nám nabízí rostliny, které ochraňují sliznici žaludku, nebo absorbují či neutralizují nadměrnou kyselinu. Na rozdíl od chemických antacid, léčivé rostliny nevyvolávají po skončení léčby nepříznivé účinky (zvýšení kyselosti po doznění účinků léku). Akát ochraňuje sliznici žaludku před nadměrnou kyselostí. Jitrocel ochraňuje sliznici trávicí soustavy. Řasa pohlcuje nadměrné trávicí šťávy a snižuje překyselení.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.