Kozí mléko - ideální cesta ke zdraví a krásné pleti

Kozí mléko má spoustu benefitů pro naše zdraví. Jenže sehnat ho, není vůbec jednoduché. Snáze se dají koupit již zpracované výrobky z kozího mléka. K dostání jsou sýry nebo jogurty a to dokonce i v běžných obchodních řetězcích. Tak proč nezačít žít zdravěji?

kozí mléko, zdraví, vitaminy, alergie

Specifická chuť

Pokud jste kozí mléko ještě neochutnali, nikdy nezačínejte s teplým a čerstvě nadojeným. Jinak vás ani ty největší ódy o jeho zdravotních účincích nepřesvědčí, abyste v jeho konzumaci setrvali. Specifická chuť a vůně umí odradit i ty nejodhodlanější. Úvodem vyzkoušejte jogurt nebo sýr. Chcete-li skutečně začít mlékem, na úvod si ho přidávejte do kávy nebo si ho ochuťte kvalitním kakaem. Kvalita a chuť kozího mléka vždy závisí na tom, kde se zvíře páslo. Pokud si budete kupovat mléko z farmy, nestyďte se zeptat, kde se zvířata pásla a čím jejich chovatel krmí. Většina kozích farem je v horských oblastech, kde o přírodní a zdravé krmivo není nouze.

Proč pít kozí mléko?

Kozí mléko má protizánětlivé účinky, proto ho ocení zejména revmatici. Říká se o něm, že je výbornou prevencí rakoviny. Doporučuje se pít lidem s častými migrénami, poruchami imunity i dlouhodobě vystresovaným jedincům. Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud zaměníte kravské mléko za kozí, sníží se intenzita migrén a jejich počet. Pokud máte alergii na bílkovinu kravského mléka, je to kozí skvělou náhradou.

Tip na závěr

Pokud máte suchou pokožku se sklonem k ekzémům, vyzkoušejte si sklenici kozího mléka přidat do vany s vodou. Zakoupit k péči o obličej a tělo můžete přírodní kosmetiku z kozího mléka, která je vhodná i pro velmi cilivou a alergickou pokožku.

comments powered by Disqus


Podobné články


Jak zbavit přírodní cestou ovoce a zeleninu nebezpečných pesticidů?

Umýt ovoce a zeleninu pod tekoucí vodou, to je základ, který dělá doma většina z nás. Ale k odstranění...
více...

Zdravé vaření a úklid? Stačí pět pomocníků a máte vyhráno!

Nemáte nafukovací kuchyň a máte pocit, že se vám v ní hromadí spotřebiče, které vůbec nepotřebujete?...
více...

Máslo je snadné vyrobit, ale...

I přes snahu, vnutit nám lehce roztíratelné margaríny, patří tradiční a hlavně čerstvé máslo do zdravého...
více...

Sladíte zdravě? Pozor na med!

Stále posloucháme a čteme, jak je rafinovaný cukr nezdravý. Proto někteří lidé, ve snaze žít zdravě,...
více...

Hubnutí v sedmi důležitých krocích, které nezná jo-jo efekt

Hubnutí je u mnoha žen na jaře tématem číslo jedna. Ale jedna věc je pár dní nezdravé diety, když se...
více...

Mléčné výrobky konzumujte v přiměřeném množství, ale těm nízkotučným se raději vyhněte!

Konzumace nízkotučných potravin nevede k tolik vytoužené změně hmotnosti. Přesto si to musela většina z nás...
více...

Vánoční stromeček z lesa nebo z továrny na plasty?

Kupujete si domů na Vánoce skladiště hmyzu? Dobře, tak jinak. A co živý vánoční stromeček? Neumíte si bez něj...
více...

Kysané zelí - vláknina, probiotika, enzymy, vitaminy a minerály v chutné a přírodní formě

Kysané zelí by mělo být jedničkou v jídelníčku těchto dní. Dokáže přirozeným způsobem posílit imunitu...
více...

Pět rad, které pomáhají s tím, aby děti jen nemlsaly, ale jedly zdravě

Snažíte se, aby se nejen vaše dítě, ale i celá rodina zdravě a chutně stravovala? A zrovna vaše dítě...
více...

Jak ochutit jídlo malým dětem? Používejte bylinky!

Ochucovat nebo neochucovat malým dětem jídlo? Určitě je dochucování možné, ale má svá pravidla. Určitě by se...
více...