Kozí mléko - ideální cesta ke zdraví a krásné pleti

Kozí mléko má spoustu benefitů pro naše zdraví. Jenže sehnat ho, není vůbec jednoduché. Snáze se dají koupit již zpracované výrobky z kozího mléka. K dostání jsou sýry nebo jogurty a to dokonce i v běžných obchodních řetězcích. Tak proč nezačít žít zdravěji?

kozí mléko, zdraví, vitaminy, alergie

Specifická chuť

Pokud jste kozí mléko ještě neochutnali, nikdy nezačínejte s teplým a čerstvě nadojeným. Jinak vás ani ty největší ódy o jeho zdravotních účincích nepřesvědčí, abyste v jeho konzumaci setrvali. Specifická chuť a vůně umí odradit i ty nejodhodlanější. Úvodem vyzkoušejte jogurt nebo sýr. Chcete-li skutečně začít mlékem, na úvod si ho přidávejte do kávy nebo si ho ochuťte kvalitním kakaem. Kvalita a chuť kozího mléka vždy závisí na tom, kde se zvíře páslo. Pokud si budete kupovat mléko z farmy, nestyďte se zeptat, kde se zvířata pásla a čím jejich chovatel krmí. Většina kozích farem je v horských oblastech, kde o přírodní a zdravé krmivo není nouze.

Proč pít kozí mléko?

Kozí mléko má protizánětlivé účinky, proto ho ocení zejména revmatici. Říká se o něm, že je výbornou prevencí rakoviny. Doporučuje se pít lidem s častými migrénami, poruchami imunity i dlouhodobě vystresovaným jedincům. Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud zaměníte kravské mléko za kozí, sníží se intenzita migrén a jejich počet. Pokud máte alergii na bílkovinu kravského mléka, je to kozí skvělou náhradou.

Tip na závěr

Pokud máte suchou pokožku se sklonem k ekzémům, vyzkoušejte si sklenici kozího mléka přidat do vany s vodou. Zakoupit k péči o obličej a tělo můžete přírodní kosmetiku z kozího mléka, která je vhodná i pro velmi cilivou a alergickou pokožku.

comments powered by Disqus


Podobné články


Zdravé vaření a úklid? Stačí pět pomocníků a máte vyhráno!

Nemáte nafukovací kuchyň a máte pocit, že se vám v ní hromadí spotřebiče, které vůbec nepotřebujete?...
více...

Máslo je snadné vyrobit, ale...

I přes snahu, vnutit nám lehce roztíratelné margaríny, patří tradiční a hlavně čerstvé máslo do zdravého...
více...

Sladíte zdravě? Pozor na med!

Stále posloucháme a čteme, jak je rafinovaný cukr nezdravý. Proto někteří lidé, ve snaze žít zdravě,...
více...

Hubnutí v sedmi důležitých krocích, které nezná jo-jo efekt

Hubnutí je u mnoha žen na jaře tématem číslo jedna. Ale jedna věc je pár dní nezdravé diety, když se...
více...

Mléčné výrobky konzumujte v přiměřeném množství, ale těm nízkotučným se raději vyhněte!

Konzumace nízkotučných potravin nevede k tolik vytoužené změně hmotnosti. Přesto si to musela většina z nás...
více...

Vánoční stromeček z lesa nebo z továrny na plasty?

Kupujete si domů na Vánoce skladiště hmyzu? Dobře, tak jinak. A co živý vánoční stromeček? Neumíte si bez něj...
více...

Kysané zelí - vláknina, probiotika, enzymy, vitaminy a minerály v chutné a přírodní formě

Kysané zelí by mělo být jedničkou v jídelníčku těchto dní. Dokáže přirozeným způsobem posílit imunitu...
více...

Pět rad, které pomáhají s tím, aby děti jen nemlsaly, ale jedly zdravě

Snažíte se, aby se nejen vaše dítě, ale i celá rodina zdravě a chutně stravovala? A zrovna vaše dítě...
více...

Jak ochutit jídlo malým dětem? Používejte bylinky!

Ochucovat nebo neochucovat malým dětem jídlo? Určitě je dochucování možné, ale má svá pravidla. Určitě by se...
více...

Podzimní očista těla bez hladovění a zdraví škodlivých experimentů

Detoxikovat nebo také srozumitelněji zbavovat tělo jedů, můžeme prakticky kdykoliv. Ale nejčastěji se to ho hodí...
více...