Vlákna jsou spirálovitě stočená, což zabezpečuje pružnost. Kdysi lidé jedli věci, kterými dnes většina nás pohrdá. Když jedli maso, snědli i opečenou kůži (obsah kolagenu ), šlachy nebo chrupavky. Už ve středověku lidé znali pozitivní vliv želatiny při kloubních potížích. Želatina totiž poskytuje čtyři aminokyseliny potřebné pro tvorbu kolagenu.
a využije se na udržování dobrého stavu chrupavek, šlach, vaziva, ale i kůže a vlasů. Pokud si tedy chcete udržet zdravé klouby, nebo alespoň v určité míře podpořit jejich regeneraci, konzumujte želatinu. Ať už ve formě prášku, nebo krystalků hydrolyzátu želatiny ( potravinářská želatina, běžně dostupná v obchodě) , " gumové medvídky " (samozřejmě ty bez \ " éček \ " např. Haribo ) nebo jezte huspeninu.
Bude tak vždy dosaženo co nejvyšší hladiny kolagenních bílkovin v kloubní tekutině, jako zásobárny materiálu pro regeneraci chrupavky. Obrovské občasné dávky nemají takový efekt jako menší dávky, ale pravidelně konzumované, např. i vícekrát denně ( půl až jednu čajovou lžičku hydrolyzátu zapít vodou).
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.