se věnoval 17 studiím, týkajících se lidí konzumujících bio potraviny a 223 studiím, které porovnávaly živiny, bakterie, plísně nebo pesticidy v různých druzích potravin - v ovoci, zelenině, obilovinách, mase, mléce a vejcích. Ani jedna studie zabývající se lidmi však nezkoumala problematiku déle než dva roky, což znamená, že vědci nevědí s jistotou posoudit dlouhodobé účinky obou druhů potravin.
a v případě mléka to bylo stejné množství proteinů a tuku. Několik studií však naznačilo, že bio mléko obsahuje více omega - 3 mastných kyselin. Bio potraviny také obsahovaly více dusíku, což však podle výzkumníků nemá na zdraví člověka žádný vliv. Konzumenti si vybírají bio potraviny z několika důvodů, ačkoliv tyto výsledky naznačují, že neexistuje žádný znatelný rozdíl mezi bio a běžnými potravinami z hlediska výživové hodnoty nebo zdravotních benefitů .Někteří lidé si myslí, že organické potraviny jsou zdravější a výživnější. Sami vědci byli těmito výsledky překvapeni.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.