Pleť rozjasní jahody, hrušky zaženou depresi a hroznové víno zase uzdraví srdce

Datum článku: 6. 9. 2013

Na optimálním zásobování vitamíny se podílejí nejen tuzemské, ale i exotické druhy ovoce. Betakaroten-provitamin A - chrání před rakovinou. Vitamin C řídí mnohé chemické procesy, posiluje tělesný imunitní systém, celkově povzbuzuje organismus a zahání únavu. Draslík reguluje hospodaření s vodou a solí v organismu. Ztráta tělesných tekutin pocením se dá znovu vyrovnat konzumací většího množství ovoce a osvěžujících ovocných šťáv. Ovocný cukr / fruktóza / vám rychlé dodá novou energii.

Pleť rozjasní jahody, hrušky zaženou depresi a hroznové víno zase uzdraví srdce

Odborníci doporučují, že bychom měli denně sníst minimálně jednu porci ovoce

samozřejmě v syrovém stavu. Ovoce je rychle stravitelné, takže vaše tělo v okamžiku získá potřebnou energii, aby se zbavilo nánosů a tukových polštářků.

Hroznové víno na zhubnutí a srdce ..

Hroznové víno pochází z teplých jižních zemí, většinou ze Středomoří. Na lidský organismus mají blahodárný vliv a to nejen v podobě vína. Hroznová slupka obsahuje hodně vlákniny, která podporuje pohyb střev, odstraňuje zácpu. Pročišťuje močové cesty, močový měchýř i ledviny. Aktivizuje metabolismus sacharidů. Dá se s ním i zhubnout, pokud ti, kteří mají nadváhu, jedí týdně půl kila hroznů a 4 000 kilojoulů jiné lehce stravitelné potravy. Během této kúry se naše střeva zbaví těžko stravitelných škodlivých látek, pročistí se a odkyselí.

Můžeme ho i snídat např. k ovesným vločkám

Jíst čerstvé bez úpravy, chutná také k sýru, v ovocném salátu nebo v různých moučnících. Nezkvašená šťáva má léčivé účinky. Obsahuje všechny vitamíny skupiny B kromě vitamínu B l2, které mají rozhodující vliv na metabolismus sacharidů. Obsahují kyselinu listovou, která podporuje krvetvorbu, vitamín C, který posiluje imunitní systém.

Hroznové víno mj. reguluje krevní tlak

Obsahují kyselinu listovou, minerální látky a draslík, který zbavuje organismus odpadních látek. Vláknina v hroznové slupce zase čistí stěny střev. Vitamíny skupiny B ozdravují vrchní část pokožky. Hroznová šťáva snižuje kyselost žaludečních šťáv, zmírňuje únavu a zahání depresi.

Pokud nemáte tu možnost jíst hroznové víno z vlastní zahrady,

kupujte vždy čerstvé a nepřezrálé plody s pevnou slupkou a masitou dužinou. Při konzumaci hroznů je směrodatná jeho kvalita.

Hruška - zdroj dobré nálady

Mnozí lidé trpí nedostatkem kyseliny listové, vitamínu B, který je nezbytný pro tvorbu hormonů štěstí v lidském organismu. Pokud občas sníme hrušku, pozitivně si tím stimulujeme náladu. Kyselina listová je velmi citlivá - hrušky nesmíme dlouho skladovat na světle a v teple, jinak se kyselina rozloží.

Jemná pleť díky jahodám

Vyzkoušejte sílu přírody, její moc učinit nás krásnějšími. Pomocí jahodového pyré můžete své tváři zajistit nenahraditelné osvěžení, skvělou hydrataci a zjemnění vrásek i oddálení vzniku nových. Šťáva z jahod dokáže dokonce léčit malé ranky a drobné popáleniny od slunce. Vidličkou rozdrťte plnou hrst jahod, přidejte lžíci olivového oleje, smíchejte se čtyřmi lžícemi tvarohu a vzniklou kaši naneste v silné vrstvě na obličej a krk. Nechte 15 minut působit.

Autor: Martina Dvořáková